MegaMazika

اهلا بك

فى منتديات

Mega Mazika

هل ترغب فى ان تنضم الى

اسرتنا الكريمة

ميجا مذيكا فى مصــر مش امريكا نحن الافضل فى التواضع


    طريقة عمل شاورمة الفراخ + المكرونة البشمل

    شاطر
    avatar
    ست البيت
    عضو ViP
    عضو ViP

    المشاركات : 14
    تاريخ التسجيل : 25/11/2012

    طريقة عمل شاورمة الفراخ + المكرونة البشمل

    مُساهمة من طرف ست البيت في الأربعاء ديسمبر 12, 2012 7:11 pm


    وصفات الشيف شربينى لا يعلى عليها
    انا جمعتلكم شويه يا رب تعجبكم

    الكمونية

    المقادير :

    بصلة مفرومة
    وراك فراخ مخلية
    كمون_ فلفل اسود
    بطاطس وجزر مقطعين جوليان

    الطريقة :

    نشوح البصل لحد ما يصير لونه ذهبي في اي مادة دهنية تحبوها ما بتفرق
    نقطع الفراخ مكعبات ونتبل بالكمزن زالملح والفلفل الاسود
    وبعدين نضع الفراخ على البصل ونشوحها معاه
    نحمر البطاطس ونضيفها هي والجزر الى الفراخ وتشوح قليلا ثم نضيف كوب ماء على حسب كمية الفراخ
    ونسلقها على النار ولازم تكون صوص

    ارز بالباشميل

    [وحدهم المديرون لديهم صلاحيات معاينة هذا الرابط]

    المقادير:

    صدور الدجاج الفليه مقطعة تقطيع الشاورما
    كمون
    بصلة مفرية
    بشر طماطم
    ملح
    فلفل اسود
    قرفة مطحونة
    زبادي
    خل ابيض
    فلفل حلو<احمر-اصفر-اخضر>مقطع جوانح
    بصل مقطع جوانح
    طماطم مقطع جوانح مع نزع اللب والبذر



    الطريقة:

    لعمل شاورما الدجاج للشيف الشربيني توضع كل المكونات السابقة عدا الفلفل والبصل والطماطم الجوانح والملح والفلفل الاسود
    ثم توضع على النار في اناء بطبقة تيفلون العازلة
    وتترك بدون تقليب حتي تمتص مائها ثم نضيف باقي مكونات شاورما الدجاج ونقلب
    نترك شاورما الدجاج لتنضج وتمتص مائها
    ويمكن اضافة سماق مع الملح والفلفل الاسود ثم تقدم شاورما الدجاج في طبق و تؤكل ساخنة
    و ممكن تتقدم فى سندوتشات مع الطماطم والفلفل

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء أكتوبر 24, 2017 12:17 am